Roel Goessen

RegisterExecuteur (rE)
Registermediator met familieaccreditatie

Contactgegevens
Telefoon : 06 - 523 90 369
Kantooradres :
Sint Annalaan 21, 6214 AA Maastricht
Mailadres :
roel@watalsikernietmeerben.nl

Alleen kom je ver, samen kom je verder

Mijn overstap en start van Arbitro werd ingegeven door mijn fascinatie voor dingen die bij mijn collega’s niet wilde lukken, omdat men elkaar niet wist te vinden. Ik moest dat doorbreken. Ik was de hulp van buitenaf die nodig was om nieuwe perspectieven te openen. Vaste patronen ontroesten om tot oplossingen te komen die ze eerst niet zagen of niet wilden zien.

Maar waarom lukte het mij wel? Door mijn rust straal ik vertrouwen uit waardoor mensen zich op hun gemak voelen en openheid ervaren. Ik laat ieder in zijn waarde en heb geen oordeel. Hierdoor durft men kwetsbaar te zijn en zaken te delen. Kwaliteiten waar ik me nooit zo bewust van was, komen nu uitstekend van pas bij mijn werkzaamheden als scheidingsexpert en RegisterExecuteur. 

Wie later leeft die dan zorgt? Bereid je erfenis voor nu het nog kan

Ik kijk vooral naar de toekomst. Wat willen mensen en wat is daarvoor nodig. Vaak is dat onderbelicht en een niet besproken onderwerp.  Vaak krijg ik als antwoord op de vraag : “wat heb jij geregeld?”, oh ja daar moet ik ook nog eens naar kijken. We onderkennen het belang maar doen er dan vervolgens niks mee. Voelen geen urgentie, of denken dat het wel niet zo’n vaart zal lopen. Soms is er jaren geleden een testament opgesteld, niet wetende wat daarin staat en of dat nog actueel is. Regel het, nu het nog kan!

Je wilt toch niet dat bijvoorbeeld je partner in de problemen komt, vermogens of bezittingen onbedoeld naar anderen gaan of onnodig belasting wordt betaald ? Waar de boom gevallen is daar blijft hij liggen. Met andere woorden eenmaal overleden is er niks meer te regelen. Reden genoeg om vooraf toch na te denken en zaken te regelen zoals jij dat wilt. Op een manier die voor jou begrijpbaar is en gebaseerd op jouw wensen. Geen onduidelijke incomplete verhalen en hoge tarieven, maar duidelijkheid, transparantie en vertrouwen.  Voor mij ook de reden om het initiatief ‘wat als ik er niet meer ben’ op te starten.

Niet van het kastje naar de muur, maar geregeld van A t/m Z

De afwikkeling van een nalatenschap is feitelijk hetzelfde als een scheiding. De relatie wordt beëindigd met het verschil dat je bij een erfenis niks meer kan afstemmen of bespreken. Daarom ook goed om zaken op voorhand door te spreken en vast te leggen. Dit vraagt ook inhoudelijke kennis op juridisch, financieel, fiscaal en administratief gebied. Zaken die door de emotie soms niet helemaal worden overzien of de consequenties voor de toekomst helder zijn waardoor minder handige keuzes worden gemaakt. Ik krijg vaak de vraag: “Is dat niet lastig, al die emotie? En dan ook nog de zaken moeten regelen?”. Dat is zeker soms lastig,  maar voor mij is het een uitdaging en ik kan ervan genieten als mensen zichtbaar rust vinden en hun spreekwoordelijk pak van het hart is.

Bij het overlijden van mijn vader in 2005 heb ik ervaren hoe fijn het is om zaken van tevoren met elkaar te bespreken. Dat gaf veel rust en duidelijkheid en het was zoals hij het wilde. Ik gun dat iedereen, maar merk ook dat mensen het moeilijk vinden om hierover te praten. Daarom maak ik op een respectvolle en oordeelsvrije manier dat gesprek wel mogelijk, zodanig dat je samen je zorgen en wensen bespreekbaar kunt maken. Dit is mogelijk bij de voorbereiding of afhandeling van een nalatenschap.

Werkgebieden:

Heel Limburg: omgeving Maastricht, Eijsden, Margraten, Gulpen, Wittem, Meerssen, Valkenburg aan de Geul, Berg en Terblijt, Cadier en Keer, Gronsveld, Mheer, Banholt, Noorbeek, Slenaken, Simpelveld, Vaals, Kerkrade, Landgraaf, Heerlen, Nuth, Geleen, Sittard, Urmond, Elsloo LB, Beek LB, Born, Roermond, Reuver, Tegelen, Posterholt, Herkenbosch, Horst LB, Meerlo, Venlo, Venray, Echt, Nederweert, Weert, Valkenswaard, Eindhoven, Limburg, Zuid-Limburg, Midden-Limburg, Noord-Limburg, Heuvelland, Roerdalen

Op verzoek ook mogelijk in Noord Brabant