Roel Goessen

(Levens) Executeur & Vereffenaar
Registermediator met familieaccreditatie

Contactgegevens
Telefoon : 06 - 523 90 369
Kantooradres :
Lindenlaan 11
6301HA Valkenburg aan de Geul
Mailadres :
roel@watalsikernietmeerben.nl

Over Roel Goessen, (Levens) Executeur & vereffenaar

Als (levens) executeur & vereffenaar heb ik diverse opleidingen gevolgd bij NOVEX, de belangenorganisatie voor executeurs, vereffenaars en levensexecuteurs. Daarnaast heb ik de opleiding tot RegisterExecuteur (rE) afgerond. Verder ben ik MfN (Mediators Federatie Nederland) geregistreerd mediator met familie accreditatie en heb ik hiervoor ook de opleiding tot Register Financieel Echtscheidings Adviseur gevolgd.

Voorbereiding – Wie later leeft die dan zorgt? Bereid je erfenis voor nu het nog kan

Het nadenken en bespreken van je levenseinde is niet voor iedereen vanzelfsprekend maar houd je op momenten toch bezig. Je onderkend het belang maar schuift het toch liever voor je uit. De urgentie komt helaas pas vaak als te laat is. Eenmaal overleden of wilsonbekwaam dan is er niks meer te regelen. Daarom regel het, nu het nog kan !

Bij de voorbereiding maak ik eerst een boedelbeschrijving bij leven, een soort overzicht van alle bezitting en schulden. Dit geeft vaak al een verrassend, maar vooral een compleet, inzicht. Vervolgens bespreken we de wensen waarbij ook de moeilijke zaken aan bod komen. Ik geef inzicht in de mogelijkheden maar ook de consequenties. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden en is maar van welke kant je het bekijkt. Ik kijk daarbij vanuit een praktisch oogpunt maar ook vanuit een financieel, juridisch en fiscaal perspectief. Een compleet verhaal dus.

Daarna zorg ik dat al het noodzakelijke ook juridisch goed wordt vastgelegd en blijft de informatie, altijd en overal, beschikbaar in het fysieke en digitale erfenisdossier.

Afwikkeling – Geef duidelijkheid en creëer rust voor naasten

Het afwikkelen van een erfenis is vaak complexer dan gedacht. Naast de verwerking van het verlies van een dierbare moeten zaken worden geregeld. Als de verwachtingen van erfgenamen dan anders zijn of er familiaire kink in de kabel is wordt het een hele uitdaging. Dit maakt dat ik ook steeds vaker als executeur in testament wordt benoemd of als gevolmachtigde namens de erfgenamen optreedt. Zo worden de nabestaanden ontzorgt waardoor zij alle rust krijgen voor verwerking van het verlies. De afwikkeling regel ik dan van A t/m Z, van verklaring van erfrecht tot aangifte erfbelasting.

Nadat we kennis hebben gemaakt, en een duidelijk beeld van de situatie hebben, starten we met het opmaken van een boedelbeschrijving zodanig dat er snel inzicht is over de omvang van de nalatenschap. Ik zorg dan voor de praktische zaken zoals bijvoorbeeld opzeggen abonnementen maar ook voor de betaling van de schulden en innen van vorderingen. Andere zaken die kunnen spelen zijn onder andere het verdelen of verkopen van de inboedel, leeghalen en verkopen van de woning, betalen van legaten, etc. Aan het einde zorgen we voor de aangifte erfbelasting en eventueel de verdeling van de erfdelen.

De afwikkeling en beslissingen doe ik altijd in samenspraak en in overleg met de erfgenamen. Zij kunnen mijn werkzaamheden en de voortgang, 24/7 en overal, volgen in het digitale erfenisdossier

Geschil – Niets zeggen is ook iets zeggen

Als geregistreerd mediator begeleid ik vaker mensen bij geschillen of dreigende conflicten. Deze vaardigheden als mediator komen ook bij de voorbereiding maar vooral afwikkeling van een erfenis vaak van pas.

Door de erfenis kunnen er spanningen tussen de erfgenamen ontstaan die resulteren in een conflict, bijvoorbeeld door teleurstelling, frustratie, vereffenen van oude rekening en inmenging van de koude kant. Vaak met stagnatie van de afwikkeling en een familiaire kink in de kabel tot gevolg.

Ik ben in staat om de erfgenamen op een constructieve manier te begeleiden en verder te helpen in het oplossen van hun geschil. Dit betekent onder andere zorgen dat iedereen wordt gehoord, alle zaken op tafel komen en bespreekbaar worden, maken van werkbare en duurzame afspraken. Hierbij opereer ik als onpartijdige en onafhankelijke rol derde.

Werkgebieden:

Heel Limburg: omgeving Maastricht, Eijsden, Margraten, Gulpen, Wittem, Meerssen, Valkenburg aan de Geul, Berg en Terblijt, Cadier en Keer, Gronsveld, Mheer, Banholt, Noorbeek, Slenaken, Simpelveld, Vaals, Kerkrade, Landgraaf, Heerlen, Nuth, Geleen, Sittard, Urmond, Elsloo LB, Beek LB, Born, Roermond, Reuver, Tegelen, Posterholt, Herkenbosch, Horst LB, Meerlo, Venlo, Venray, Echt, Nederweert, Weert, Valkenswaard, Eindhoven, Limburg, Zuid-Limburg, Midden-Limburg, Noord-Limburg, Heuvelland, Roerdalen

Op verzoek ook mogelijk in Noord Brabant