In de pers

Op social media

Wanneer u de nalatenschap beneficiair aanvaardt, bent u in beginsel niet met uw eigen vermogen aansprakelijk voor eventuele schulden. Als één of meer erfgenamen de erfenis beneficiair aanvaarden, vindt vereffening plaats. Vereffenen is het financieel afhandelen van de nalatenschap volgens een ...verplichte wettelijke procedure.

Een vereffenaar dient de schulden van de nalatenschap te voldoen. Als er meer schulden zijn dan bezittingen zal de vereffenaar een uitdelingslijst op moeten stellen waaruit blijkt welke schuldeisers welk aandeel van zijn schuld zal ontvangen. Schuldeisers zijn wettelijk in verschillende volgorde ingedeeld. Dat is een van de verplichte taken van de vereffening.

Hoewel het beneficiair aanvaarden van een erfenis de meest risicovrije optie is, moet u het proces van vereffening altijd serieus nemen. Gaat er in de procedure iets fout? Dan kunt u als vereffenaar/erfgenaam alsnog in uw privé vermogen aansprakelijk worden voor de schulden van de erfenis……

Vorige week hebben we een presentatie verzorgd over de voorbereiding en afwikkeling van nalatenschappen. Vandaag zitten we klaar bij het SNS expertisecentrum Maastricht.

Het verlies van een dierbare is een van de meest uitdagende momenten in ons leven. Naast het omgaan met emoties van verdriet en rouw, worden we vaak geconfronteerd met een wirwar aan praktische vragen die ons kunnen overweldigen. Ondanks dat je misschien jaren van levenservaring achter de rug hebt,... kan het nog steeds moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Praktische vragen die naar voren komen na het overlijden van een geliefde zijn onder andere :

➡️1. "Wat zijn de regelingen voor de begrafenis of crematie?"
Het plannen van een begrafenis of crematie kan een complex proces zijn, met veel beslissingen die moeten worden genomen. Het is belangrijk om te weten welke opties beschikbaar zijn en welke stappen moeten worden genomen om de uitvaart te regelen.

➡️2. "Moeten er juridische en administratieve stappen worden genomen?"
Na het overlijden van een dierbare moeten er vaak juridische en administratieve zaken worden afgehandeld, zoals het regelen van de nalatenschap (opstellen boedelbeschrijving), het annuleren van abonnementen en het informeren van instanties zoals banken en overheidsdiensten.

➡️3. "Wat moet er gebeuren met de bezittingen van de overledene?"
Het verdelen of afhandelen van de bezittingen van de overledene kan een gevoelige kwestie zijn. Het is belangrijk om te weten wat er moet gebeuren en hoe dit op een respectvolle en eerlijke manier kan worden afgehandeld.

➡️4. "Wie moet op de hoogte worden gebracht van het overlijden?"
Het informeren van vrienden, familie, werkgevers en andere relevante partijen over het overlijden van een dierbare kan een emotioneel en tijdrovend proces zijn, maar het is belangrijk om te doen.

Hoewel deze praktische vragen je kunnen overweldigen, is het belangrijk om te onthouden dat je niet alleen staat. Het is oké om hulp te vragen en om steun te zoeken bij vrienden, familie en professionals. Samen kunnen je deze moeilijke periode doorkomen en de nodige stappen zetten om het verlies van een dierbare te verwerken en een kink in de familiaire kabel voorkomen.

Wil je meer weten over de afwikkeling van een nalatenschap of ben je zelf verantwoordelijk voor de afwikkeling en weet niet waar te beginnen ? Stuur ons een PB, mail naar info@watalsikernietmeerben.nl of bel:

📞 R.J.C. (Roel) Goessen 06 52390369

📞 R.M.J. (Rob) Hirsch 06-42388899 of 043-8505855

check ook onze website en kijk HOE wij kunnen helpen 🎯

www.watalsikernietmeerben.nl

Watalsikernietmeerben… NalatenschapsOntzorging

Wij staan voor U klaar !!