In de pers

Op social media

Interessante podcast. Geeft ook belang aan om zaken vooraf goed te regelen en een onafhankelijk en onpartijdig derde te benoemen als executeur voor de afwikkeling.

#erven #erfenis #watalsikernietmeerben #executeur

De term levensverzekering is een verzamelnaam voor verschillende verzekeringen die gekoppeld zijn aan je leven. Het afsluiten van een levensverzekering kan een goed idee zijn om je nabestaanden goed achter te laten. Denk daarbij aan een uitvaartverzekering of een overlijdensrisicoverzekering ...gekoppeld aan bijvoorbeeld de hypotheek.

Daarnaast zijn er levensverzekeringen die uitkeren bij leven zoals bijvoorbeeld een lijfrenteverzekering maar om nog ingewikkelder te maken bestaan er ook gemengde levensverzekeringen die uitbetalen bij leven en overlijden.

Als je de verzekering dan in beeld hebt is het verder nog van belang te weten wie polishouder is en wie de begunstigde(n) zijn. Bij een afwikkeling van een nalatenschap kan dit soms vervelende gevolgen hebben. Naast financiële en fiscale impact kan de uitkering bij de ‘verkeerde’ terechtkomen. Afwikkeling vraagt dan ook van specifieke kennis.

❗❗ Regel je levensverzekeringen nu en regel het goed !

Benieuwd naar het resultaat van jou verzekering ? Wil je je nalatenschap in beeld brengen ? Wil je van je nabestaanden geen spoorzoekers maken ? Neem dan gerust contact op voor een gratis en vrijblijvend gesprek. Stuur ons een PB, mail naar info@watalsikernietmeerben.nl of bel

✅ Roel Goessen 06-52390369
✅ Rob Hirsch 06-42388899 of 043-8505855
✅ Danielle Stroom 06-12665762

Check ook onze site www.watalsikernietmeerben.nl

Wat als ik er niet meer ben .....NalatenschapsOntzorging

#watalsikernietmeerben #doeeslief #nalatenschap #erfenis #ergenis #executeur #afwikkeling #erven

Bij het afwikkelen van een nalatenschap wordt soms ook een woning verkocht. Ook dat is onderdeel van onze werkzaamheden.

Leuke benedenwoning op loopafstand van centrum Maastricht en Brusselsepoort.

❗❗ TE KOOP ❗❗

✅✅ ANTOON VAN ELENSTRAAT 18, MAASTRICHT ...✅✅

TE MODERNISEREN 4-KAMER APPARTEMENT, GELEGEN OP DE BEGANE GROND VAN CA. 95 M2 MET TWEE SLAAPKAMERS, RUIME WOONKAMER, VRIJ UITZICHT AAN DE VOORZIJDE EN EEN PATIO TUINTJE OP HET NOORD-OOSTEN IN DE GEZELLIGE BUURT BRUSSELSEPOORT.

https://www.topmakelaars.com/object/antoon-van-elenstraat-18-in-maastricht/?fbclid=IwAR1rvFDuFYaeefX6amrcF-7glqENzA5dTDumvnpTAV6B1YF0asfCADQINKQ

Image for shared link
Antoon van Elenstraat 18 in Maastricht

Benedenwoning Antoon van Elenstraat 18, Maastricht TE MODERNISEREN 4-KAMER APPARTEMENT, GELEGEN OP DE BEGANE GROND VAN CA. 95 M2 MET TWEE ...

www.topmakelaars.com

Het bezegelen van een relatie gaat vooral over het NU, maar wat over LATER ?

Op de roze wolk wil je het liever niet hebben over wat als de relatie eindigt. Maar dat deze een keer eindigt dat is een zekerheid. Dan kun je het er maar beter over hebben. Immers praten over seks maakt je niet ...zwanger en praten over levenseinde maakt je niet stervende. Dit geldt natuurlijk ook voor een relatie. Regel de zaken goed nu het nog kan !

Wil je weten wat er nodig is om de relatie “toekomstvast” te bezegelen ? Heb je plannen om de relatie te beëindigen en benieuwd wat dit voor jullie betekent ? Neem dan gerust contact op. Bel 06-523 90 369 of mail roel@watalsikernietmeerben.nl

#scheidingswijze #watalsikernietmeerben #scheiden #scheiding #testament
#nalatenschap

Image for shared link
Sterven is als scheiden - Scheidingswijze

Bij het bezegelen van relatie even van de roze wolk afstappen en kijken wat de consequenties zijn bij scheiding en overlijden.

www.scheidingswijze.nl

Geen idee, waarom verschuilen bedrijven en instanties zich achter regels ?

Een stem geeft aan dat de wachttijd 5 minuten bedraagt, ze hopen mij zo snel mogelijk van dienst te zijn. Na 20 minuten krijg ik eindelijk een vriendelijke meneer aan de lijn. Ik leg hem de situatie uit;. In kader ...van een beneficiaire aanvaarding van een nalatenschap heb ik 15 juni een schrijven gestuurd waarop ik nog geen reactie heb ontvangen. Op 17 augustus ontving ik een brief met verzoek om informatie aan te leveren hetgeen ik al heb gedaan. Ah dat is vervelend meneer ik ga het even nakijken hoor ik. Ik verwacht dus snel duidelijkheid te hebben en doe de aanname dat meneer met een oplossing terugkomt. Na meer dan 5 minuten komt hij terug. Hij kan me niet helpen ik moet een mail sturen naar de Nabestaandendesk van de verzekeraar.

Ik geef aan dat ik dat al 3 weken geleden heb gedaan maar nog geen reactie heb ontvangen. Daarnaast staat dit telefoonnummer op de brief vermeld om contact op te nemen. Dat kan wel zijn maar u moet gewoon een mail sturen en dan krijgt u snel reactie hoor ik enigszins geïrriteerd. Deze afdeling is daar speciaal voor ingericht. Op mijn twijfel of het dan wel goed komt en vraag ik dan weer naar een ander loket moet komt nogmaals een herhaling van de boodschap.

Omdat ik mij niet gehoord voel en zeker ook niet ben geholpen vraag ik hoe meneer me kan helpen. Dat kan hij niet. Zo zijn de regels nu eenmaal, ik moet een mail sturen. Op de vraag of hij er dan voor kan zorgen dat iemand van de Nabestaandendesk contact opneemt zodat ik niet wederom in de wachtrij hoef krijg ik een onthutsend antwoord. Meneer dat zijn de regels en uw vraagt mij nu om deze te overtreden ? Nee hoor helemaal niet, ik vraag of u mij wilt helpen ! probeer ik nog. Nee nee dit zijn de regels en ik ga zeker niet mijn baan riskeren voor u.

Enigszins onthutst van deze opstelling vraag ik nog wat voor probleem zijn baas kan hebben als hij een klant helpt. Dat was een soort die nog meer olie op het vuur gooide en ik kende zijn baas niet waarna hij aangaf dat hij gesprek ging beëindigen. Me realiserend dat de interne regels hier belangrijker waren dan überhaupt naar klanten te luisteren bedankte ik meneer voor het gesprek. Ik zal de reactie op mijn brief afwachten.

Het afwikkelen van nalatenschappen is wat we dagelijks doen en gelukkig gaat dit vaak soepel. Maar met de problematiek van de zusjes Valk, die de huurwoning moeten verlaten na overlijden van hun moeder en geen medewerking krijgen bij woningstichting, in achterhoofd blijft dit gesprek toch bij me hangen...

❎ Waarom zijn, vaak interne, regels belangrijker dan de klant?
❎ Waarom wordt er geen verantwoordelijkheid genomen door instanties en bedrijven ?
❎ Waarom is er geen begrip en empathie voor de situatie ? Mensen zijn in rouw
❎ Wat maakt dat er alleen aan de korte termijn wordt gedacht ?
❎ Wat maakt dat men zich verschuilt achter de mail ? Bang voor de emotie ? Bang voor de echte mens ?
❎ In hoeverre is de menselijke maat nu echt van toepassing of is het meer modern managementjargon of populistische uitingen ?

Is dit voor jou herkenbaar ? Heb je negatieve of positieve ervaringen die je wilt delen ? Benieuwd naar jullie ervaring.

Ben je belast met de afwikkeling van een nalatenschap en kom je er niet meer uit ? Wil je bovenstaande problemen voorkomen ? Dan kunnen wij je helpen, neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek. Stuur ons een PB, mail naar info@watalsikernietmeerben.nl of bel

❗ Roel Goessen 06-52390369
❗Rob Hirsch 06-42388899 of 043-8505855
❗Danielle Stroom 06-12665762

➡️ Check ook onze site www.watalsikernietmeerben.nl

Wat als ik er niet meer ben .....NalatenschapsOntzorging

#watalsikernietmeerben #doeeslief #nalatenschap #erfenis #ergenis #executeur #afwikkeling #erven

Goed nieuws voor de gefinancierde rechtsbijstand en de sociale advocatuur. Gefeliciteerd Nederlandse orde van advocaten.

Het kan niet anders dan dat dit uitgelekte nieuws ook ten gunste is van de MfN-registermediators werkzaam in deze toevoegingspraktijk. We houden als MfN-register ...(Mediatorsfederatie Nederland) de vinger aan de pols.

#mediation #rechtsbijstand #MfN #mediators #mfnregister

Image for shared link
Kabinet trekt 154 miljoen uit voor sociale advocatuur - Het Advocatenblad

Het kabinet trekt volgend jaar 154 miljoen euro uit voor een duurzaam stelsel van gefinancierde rechtsbijstand en een redelijke beloning voor sociaal...

www.advocatenblad.nl

❗❗ Let op! Soms korte termijnen voor belangrijke beslissingen na een overlijden ❗❗

Na een overlijden moeten de erfgenamen vaak snel (soms al direct na overlijden) belangrijke keuzes maken. Denk onder meer aan: opdrachtverlening voor de uitvaart, de nalatenschap wel of niet (zuiver ...of beneficiair) aanvaarden, welke rente hanteren over de vorderingen van de kinderen, wettelijke verdeling ongedaan maken of niet etc.

Keuzes met grote gevolgen zowel juridisch als voor de erfbelasting. Is eenmaal een keuze gemaakt dan kan deze keuze naderhand meestal niet meer worden gewijzigd. Is de termijn verstreken en heeft u niets ondernomen dan is het goed mogelijk dat u terecht bent gekomen in een ongewenste situatie met alle gevolgen vandien.

Het is daarom van groot belang dat u zich daar – ondanks de emotionele en lastige tijd waar u zich vermoedelijk in bevindt - voldoende van bewust bent.

Is er door de overledene geen executeur benoemd ? Wilt u uw erfgenamen op dit punt ontzorgen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.
Stuur ons een PB, mail naar info@watalsikernietmeerben.nl of bel

✅ Roel Goessen 06-52390369
✅ Rob Hirsch 06-42388899 of 043-8505855
✅ Danielle Stroom 06-12665762

Check ook onze site www.watalsikernietmeerben.nl

Wat als ik er niet meer ben .....NalatenschapsOntzorging

#erfenis #nalatenschap #executeur #watalsikernietmeerben #overlijden

Een testament en toch nog gedoe ?

In dit geval heeft de overleden voorzitter de schaakboeken in zijn testament toegewezen aan de Maastrichtse schaakclub. Een mooi gebaar en duidelijk geregeld zou je denken.
Maar wat als deze erfenis een last wordt en de collectie in beheer en bezit van... de club moet blijven ? Dan wordt zo'n erfenis al snel een last met in ergste gevolg financiële ondergang van
een mooie club. Hoe te voorkomen ? Zorg dat je in testament ook duidelijk bent over de intentie van de erfenis en wat ontvangers hiermee mogen (of niet) doen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een testament ? Wilt u specifieke zaken aan iemand nalaten of wilt u weten wat u nu precies in testament heeft opgenomen ?

👌 Stuur ons een PB, mail naar info@watalsikernietmeerben.nl of bel

✅ Roel Goessen 06-52390369
✅ Rob Hirsch 06-42388899 of 043-8505855
✅ Danielle Stroom 06-12665762

Check ook onze site www.watalsikernietmeerben.nl

Wat als ik er niet meer ben .....NalatenschapsOntzorging

#erfenis #nalatenschap #executeur #watalsikernietmeerben #overlijden

Image for shared link
Hoe een kostbare erfenis van 700 schaakboeken een halve eeuw gedoe opleverde in Maastricht

Een waardevolle collectie schaakboeken hield de Maastrichtse Schaak Vereniging liefst 47 jaar in de ban. De kwestie staat uitvoerig beschreven in het...

www.limburger.nl