Rob Hirsch

RegisterExecuteur (rE)
Register rechtbank Mediator personen- en familierecht Erfrecht & Nalatenschappen
Dé NalatenschapsManager & Executeur

Contactgegevens
Telefoon: 043 - 850 5855
Mobiel : 06 - 423 888 99
Kantooradres :
Sint Annalaan 21, 6214 AA Maastricht
Mailadres :
rob@watalsikernietmeerben.nl

Over Rob M.J. HIRSCH, Dé NalatenschapsManager & Executeur

Als Register Executeur (rE) ben ik gecertificeerd en benoemd door en verbonden aan de Stichting Register Executeur met het hoofdkantoor in Almere. Als Rechtbank Mediator personen- en familiezaken ben ik tevens verbonden aan de Rechtbank Limburg en het Gerechtshof in ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast ben ik (familie)mediator, zowel MfN (Nederland) als ADR (Internationaal) -gecertificeerd, en sta ik als mediator bij de Raad voor Rechtsbijstand met een High Trust accreditatie ingeschreven. Hierdoor ben ik bevoegd om ook dossiers op basis van Toevoeging (subsidie) te verzorgen. Ook ben ik aangesloten bij het Juridisch Loket.

Mijn rol bij de voorbereiding van een nalatenschap

Ik help u bij het voorbereiden van uw erfenis. Als onpartijdig vertrouwenspersoon doorlopen we stap voor stap alle fiscale, financiële, administratieve, juridische en praktische zaken van de nalatenschap. De verdeling van financiële en materiële zaken is niet voor iedereen eenvoudig te regelen. Misschien zijn de onderlinge contacten niet ideaal, of is er reeds een familiaire kink in de kabel ontstaan. Ik zorg ervoor dat iedereen zijn recht behaald, zonder daar zelf voordeel bij te hebben. Ik maak de moeilijke zaken bespreekbaar.

Ik zal uw wensen onder de loep nemen en zorgen dat deze worden vastgelegd. Mochten er al zaken vastliggen dan toetsen we of deze nog voldoen aan uw huidige wensen en omstandigheden. Ik creëer overzicht en geef inzicht in de financiële, fiscale en juridische mogelijkheden.

Mijn rol bij de afwikkeling van een nalatenschap

Het is ook mogelijk om mij in te schakelen als u een erfgenaam bent bij een sterfgeval of als executeur bent benoemd in een testament. Als vakinhoudelijk RegisterExecuteur help ik u en de (andere) nabestaanden in waarschijnlijk één van de moeilijkste en meest ingrijpende periode in het leven: het verliezen van een dierbare. Ik zoek in dat geval uit wat er op de vier gebieden van administratie, fiscaal, financieel en juridisch uitgezocht en geregeld moet worden. Uiteraard is deze vorm van ontzorging omslachtiger en tijdrovender dan wanneer van tevoren alles is vastgelegd in een (Digitaal) Nalatenschapsdossier. Een afwikkeling van een nalatenschap vergt een hele specialistische benadering waarin ik alle erfgenamen en eventueel andere belanghebbende help en ondersteun.

Het is voor iedereen van belang dat er goede beslissingen worden genomen waarbij alle betrokkenen zich nu en in de toekomst goed voelen. Ik ben een evaluerende executeur met veel ruimte voor de emotionele aspecten, want het verliezen van een dierbare is altijd pijnlijk. Ik bewaak de belangen van alle betrokkenen, schep duidelijkheid, creëer rust en ontzorg u van A tot Z.

Mijn rol bij het oplossen van mogelijke conflicten tijdens de voorbereiding en/of afwikkeling van een nalatenschap

Naast RegisterExecuteur ben ik Register Mediator en gespecialiseerd in het begeleiden van mensen tijdens conflictsituaties. Mijn vaardigheden als Mediator komen ook vaak van pas bij het afhandelen van een nalatenschap. Als er meerdere erfgenamen zijn na een overlijden, kan de afhandeling van de nalatenschap mogelijk leiden tot spanningen, teleurstellingen, en frustraties over en weer. Wat als u er binnen de familie niet meer uitkomt? Door mijn specialisatie als Mediator, ben ik in staat u en uw familie in deze situatie op een constructieve manier te begeleiden en verder te helpen. Ik maak mij dan sterk voor goed overleg en degelijk advies. Het allerbelangrijkste is dat het overleg tussen de erfgenamen en andere belanghebbenden op gang komt. Want als er een dialoog ontstaat, kun je tot afspraken komen. Degelijk advies betekent onder andere dat ik betrokkenen na een overlijden begeleid bij het maken van werkbare en duurzame afspraken, en voor goede beslissingen.

Mijn onderscheidende factor

Mijn cliënten waarderen mij om mijn open levenshouding en zij vinden mij als persoon laagdrempelig benaderbaar. Vertrouwen vind ik een hele belangrijke basis voor onze gesprekken, daar ben ik dan ook extra alert op. Want bij het regelen van uw nalatenschap gaat het erom dat al uw belangen op tafel komen en op een integere manier samen besproken kunnen worden.

Ik beschik over een groot netwerk aan aanvullende expertise, waaronder advocaten, fiscalisten, financieel planners, notarissen, en psychologen. Zo is alle kennis binnen handbereik om uw afhandeling of voorbereiding van uw nalatenschap op een rustige maar bovenal professionele, vakkundige en onpartijdige manier af te handelen. Als benoemd en gecertifieerd RegisterExecuteur ben ik eigenlijk uw persoonlijke coach en projectleider tijdens het gehele proces.

In het kort iets persoonlijks

Aan Maastricht University heb ik de leergang Mediation en Conflict Management gevolgd. Daarnaast ben ik opgeleid tot financieel planner aan de Fontys Hogeschool en juridisch specialist met als specialisatie erfrecht en nalatenschappen bij Stichting RegisterExecuteur en NOVEX een belangenorganisatie voor executeurs, vereffenaars en levensexecuteurs.

Ik ben geboren en getogen in Kerkrade maar woon met heel veel plezier al meer dan twintig jaar in Maastricht. Trots ben ik op mijn vrouw en mijn vier dochters. Naast mijn vak als mediator heb ik een passie voor duiken en motorrijden en maak ik graag muziek op mijn basgitaar.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK?

Bij mij op kantoor, bij u in de buurt of op basis van huisbezoek (ook in de avonduren) in heel Limburg!

Accreditatie/Gecertificeerd door

Stichting RegisterExecuteur (rE)
MfN Register rechtbank (Familie) Mediator
ADR- international full certified- mediator®, familymediator®, certified courtmediator®
ICR-Register Coach®
KIES Gecertificeerd Omgangsbegeleider

Aangesloten bij

Raad voor Rechtsbijstand als High Trust register (familie) mediator, mediationwerkzaamheden personen-en familierechtzaken
Register rechtbank Mediator personen- en familierecht Erfrecht & Nalatenschappen
Gerechtshof ’s-Hertogenbosch als Register (Familie) Mediator
Het Juridisch Loket
NMv (Nederlandse Mediatorsvereniging) de beroepsvereniging voor professionals in mediation
KIES voor het kind als Gecertificeerd omgangsbegeleider
Stichting RegisterExecuteur te Almere

Werkgebied

Héél Limburg
Omgeving Heuvelland, Maastricht, Eijsden, Margraten, Gulpen, Wittem, Meerssen, Valkenburg aan de Geul, Berg en Terblijt, Cadier en Keer, Gronsveld, Mheer, Banholt, Noorbeek, Slenaken, Simpelveld, Vaals, Kerkrade, Landgraaf, Heerlen, Nuth, Geleen, Sittard, Urmond, Elsloo LB, Beek LB, Born, Roermond, Roerdalen, Reuver, Tegelen, Posterholt, Herkenbosch, Horst LB, Meerlo, Venlo, Venray, Echt, Nederweert, Weert, verder heel Zuid-Limburg, Midden-Limburg, Noord-Limburg.

Tevens werkzaam op verzoek in Noord-Brabant.